Zevenberg relatiehulp

Familieverhoudingen

Familie is een kostbaar goed. Behorende tot dezelfde bloedband, het delen en herkennen van typische kenmerken, een gezamenlijke geschiedenis en met een onvoorwaardelijk er zijn voor elkaar. Tenminste, zo zou het er idealiter uit kunnen zien. De praktijk van de dag wijst helaas soms anders uit.

Botsende karakters, hooggespannen verwachtingen, loyaliteitsconflicten, geschil bij erfeniskwesties, omgaan met een scheiding binnen de familie, verder na ongewenste bejegening……… Het zet familie- en gezinsverhoudingen onder druk; het gevoel dat er partij gekozen moet worden.

Na jaren zonder enig contact, weer een voorzichtige stap naar je ouders, je zoon of dochter of een ander familielid zetten? Soms is het prettig om dat contact onder begeleiding te laten plaatsvinden.

Je blijft elkaar in het leven steeds tegenkomen en het kost veel energie om met deze confrontaties om te blijven gaan.

Wellicht dat voor u de tijd rijp is om met elkaar om de tafel te gaan en onder begeleiding van een mediator te komen tot het bespreekbaar maken van de situatie. Doel is de patstelling (hakken in het zand) te doorbreken en met elkaar te werken aan het oplossen van de problemen.

 

ondergaande zon