Zevenberg relatiehulp

Voorbereiding op een scheiding

Jullie willen scheiden maar weet niet hoe je dat samen gaat invullen. De emoties lopen nog hoog op. De één weet het zeker de ander twijfelt nog of kan het niet aanvaarden. Neem dan de tijd en vraag er iemand bij. Juist deze fase is belangrijk om zorgvuldig en respectvol aan te pakken.

Het gaat over duidelijkheid naar elkaar toe, de verwerking van een eindigende relatie en de eventuele toekomstige communicatie (kinderen).

huis op de kop

 

Vervolgens verzamel ik met u alle gegevens en documenten die u nodig heeft voor een alimentatieberekening, de vermogensdeling, wonen, huis en hypotheek en pensioen.

Met deze gegevens gaat u naar een advocaat voor afronding van het zakelijk gedeelte van de scheiding. Ik kan u doorverwijzen naar een advocaat met wie ik samenwerkingsafspraken heb. Voordeel voor u is snel schakelen, directe lijnen en korting op het uurtarief van de advocaat. Eventueel is de advocaat ook tussentijds te raadplegen. Goed voorbereid kunt u doorgaans met één uitvoerige zakelijke bespreking volstaan.

Deze werkwijze betekent kwaliteit op alle fronten en scheelt ook nog eens in de kosten.

Voordelen van een zorgvuldige voorbereiding: 

  • overleg i.p.v. strijd
  • legt betere basis voor toekomst
  • ruimte voor persoonlijk verhaal
  • betrekken van de kinderen bij het gesprek over de toekomst
  • sneller resultaat en goedkoper